OVER ONS

Hier lees je welk repertoire IntOmusic heeft, wie ons begeleidt, de leden van ons bestuur zijn en enkele foto’s van vroeger en nu. 

Het ontstaan van IntOmusic

Het is september 2003. Twee enthousiaste mensen willen samen een koor in Losser oprichten. Dat lukt via een advertentie in de krant, waar maar liefst 60 mensen op regeren. In de advertentie staat dat je geen geoefende zanger of zangeres hoeft te zijn. Dat maakt het erg laagdrempelig.

In januari 2004 gaat een nieuw Lossers koor met 60 leden van start onder de naam ‘Polyphonic’.

Elke week wordt er flink geoefend op donderdagavond in de Muziekschool in Losser. Na een tijdje gaan we optreden voor publiek. En overmoedig geworden gaan we in 2005 meedoen aan de Internationale Praagse koordagen. In de bus naar Praag leren we elkaar steeds meer kennen en de onderlinge sfeer is goed. Het optreden was amateuristisch, maar voor ons een fantastische beleving.

Er zijn weekenduitjes naar Texel en Trier, waar we zingend op terrassen de nodige bijval kregen van voorbijgangers. Vele kerstoptredens rondom een vuur om je aan op te warmen met een lekker glas Guhwein.

Het is 2016, ons jubileumconcert wordt voorbereid. Er moest een andere naam komen. Van anderen hoorden we vaak: ‘Hoe heet jullie koor’? Het bekte niet goed. We hebben d.m.v. een stemming met verschillende namen die ieder kon inbrengen een keuze gemaakt. Het werd: ‘IntOmusic, bedacht door koorlid Corina. Het is een naam die op ons lijf geschreven staat.

Het jubileumconcert blijkt een groot succes met als thema de roerige jaren 70. De tijd van de hippies, disco en filmmuziek. Ons repertoire bestaat uit o.a. Aquarius, California Dreaming, de medleys Disco Fever en Grease en nog veel meer lekkere nummers uit die tijd. De muziekschool leent zich hier prachtig voor. Op een toneel met de nodige achtergrondbeelden, zag het er gelikt uit en genoot het publiek. Adrenaline schoot door onze aderen. Spannend allemaal maar ook erg leuk. Dit willen we zeker nog een keer ervaren. We gaan voor een musical die we met choreografie, belichting en danspasjes gaan instuderen. Dit is een enorme klus, maar ook super top om te doen.  

Toen kwam Corona. Alles lag op zijn gat. Kijk voor meer op de pagina agenda waar het verder ging.